Knihofil je živý organismus a jako každý jiný prochází vývojem. Roste, učí se a mění se. Některé momenty v jeho životě jsou významnější než jiné a jsou hodny samostatného článku. Přečtěte si, co je nového i co zůstalo při starém na naší živé knihovně.

Knihofil je tu s námi již více než rok a na jeho začátku stála čistá vášeň pro knihy, kterou jsme proměnili v energii pro vývoj webové platformy. Myšlenka projektu nejenže zaujala na knižních festivalech, ale především oslovila čtenáře samotné. Brzy se tak databáze začala rozšiřovat o nové a nové “knihovníky”. Tedy lidi, které baví číst a svou domácí knihovnu otevírají i dalším čtenářům.

Velmi stručně řečeno, rok se s rokem sešel a rozhodli jsme se Knihofil posunout dál. Tak, aby byl příjemnější pro současné uživatele a aby si našel cestu k dalším českým čtenářům. 

Nejvíce změn proběhlo na webu samotném. Tou nejnápadnější změnou je samozřejmě vzhled. Knihofil se převlékl ze studené modré do zářivé a pozitivní žluté, takové která vám vždy zvedne náladu a dodá energii ke čtení.
Informace jsme poskládali tak, aby i nově příchozím čtenářům bylo jasné o čem Knihofil je, a udělali jsme pár vylepšení, které by vám měli usnadňovat výměnu knih. Na další zajímavé funkce platformy se můžete těšit i v budoucnu.

A jak jinak bychom o Knihofilu dali světu vědět, než prostřednictvím sociálních sítí? Knihofil s vámi bude nově komunikovat nejen na Facebooku, ale i na Instagramu. Bude vyprávět příběhy knih, informovat o novinkách v knižním světě a vyhlašovat soutěže o zajímavé knihy.

Věříme, že nám pomůžete sociální sítě oživit a dostat Knihofil do podvědomí svých přátel. Protože čím více čtenářů a knihovníků, tím více knih a více čtení.

Knihofil je jedinečný projekt, který v ČR nemá obdobu a dlouhou dobu jsme pátrali po způsobu, jak ho prezentovat. Naše ideje, vnitřní pocity a hodnoty se velmi těžko přenášely na papír. Teď si ale myslíme, že jsme konečně našli ta správná slova. Co myslíte vy?

Takto vidíme Knihofil

Knihofil je naše živá knihovna. Taková knihovna našich knihoven, dalo by se říci. Vznikl za účelem vypůjčování knih mezi českými čtenáři, a nejen proto. Knihofil propojuje lidi se zájmem o čtení a tvoří komunity čtenářů po celé České republice.

Zjednodušeně řečeno je Knihofil online platforma, díky které je vypůjčování knih mezi lidmi snazší.

“Naše živá knihovna” –⁠ co to znamená?

Naše
Knihofil je tvořen knihami z našich domácích knihoven.

Živá
Půjčováním dáváme knize život a každá kniha má svůj příběh a svou historii.
Knihy vypráví příběh svého autora, my vidíme i příběhy knih.

Knihovna
Tvoříme knihovnu domácích knihoven. Internet pro nás není koncem knihy, ale příležitostí jak čtení udělat dostupnějším.

Jak to funguje?

Škoda každé knihy, která byla přečtena jen jednou.
Máte doma plnou knihovnu, a přesto nemáte co číst?
Kniha by neměla být lapačem prachu. Stále má co nabídnout. A když ne vám, tak jistě někomu jinému ano.

Tvořte digitální obraz své knihovny
Během pár kliknutí vložte svou knihu do online knihovny a dejte možnost/šanci k jejímu objevení i jinému nadšenému čtenáři z okolí.

Rozšiřujte knihovnu, ale oceňujte knihy s historií
Ať už si od vás někdo knihu vypůjčí nebo ne, nebojte se sami hledat a číst cizí knihy. Vůně nové knihy je omamná, ale i knihy, co prošly rukama lidí, mají své kouzlo.

Nebojte se dát do řeči
V online světě nás reprezentují čtenářské profily, my ale pořád žijeme v tom reálném. Předání knihy je jedinečná příležitost poznat člověka s podobnými zájmy. Využijte ji!

Starejte se o ni jako o vlastní
Kniha může při správném zacházení sloužit dlouhá léta. Buďme ohleduplní ke knihám, k sobě navzájem i k přírodě.