Ani v srpnu samozřejmě nesmí chybět zajímavé knižní novinky. K prázdninovému období neodmyslitelně patří různé výlety. Pokud zrovna nevíte kudy kam, k inspiraci vám může posloužit třeba novinka Labyrintem alchymie v českých zemích od Martina Stejskala. Počtete si nejen o zajímavých místech, památkách a uměleckých dílech spojených s historií alchymie v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, ale najdete zde i geologické souřadnice, díky kterým se můžete sami vydat na tajuplné putování.

U tuzemských autorů ještě chvíli zůstaneme. Oblíbená spisovatelka Michaela Klevisová přichází s novou detektivkou Drak spí. Příběh se odehrává v malé jihočeské vesničce, ve které dochází k únosům a vraždám mladých žen. Kniha patří do série detektivních románů s hlavní postavou inspektora Josefa Bergmana.

Další knižní sérii, tentokrát z žánru fantasy, doplní tento měsíc kniha Rozetmění australského spisovatele Jaye Kristoffa. Série Nikdynoc se odehrává v zemi, kde slunce téměř nezapadá a hlavní hrdinka je učednicí ve škole nájemných vrahů. Knihy z této série jsou sice určené spíše pro mladší čtenáře, potěší ale každého milovníka poněkud krvavější fantasy.

Pokud vás ale fikce příliš nenaplňuje a zajímají vás více příběhy opravdových lidí, na pulty knihkupectví se chystá také biografie Cesta za svobodou: Harry a Meghan a vznik moderní královské rodiny, která sleduje příběh Harryho a Meghan, vévody a vévodkyně ze Sussexu, kteří se rozhodli vymanit tradici a rozvířili vody britské královské rodiny.

Letní měsíce ale nejsou jen ve znamení prázdnin a podovolenkový návrat do práce může být často stresující. S tím by vám ovšem mohla pomoct kniha Buďte v práci spokojenější. Autorka Nicole Pathé v ní nabízí různé tipy, jak se vypořádat s obdobím, kdy vás zaměstnání tak úplně nenaplňuje, ale změna pracovního prostředí se zdá jako příliš radikální řešení.