Hledáte, čím byste doplnili vaši knihovnu? Zajímá vás, co nového se chystá na pulty českých knihkupectví? Nebojte se, bude z čeho vybírat.

V současnosti pravděpodobně nejčtenější česká autorka, Radka Třeštíková, přichází po dvou letech od vydání Veselí s novým titulem Foukneš do pěny. Kniha vytváří psychologický profil ženy v náročné životní situaci. V románu se můžete s hlavní hrdinkou Vladěnou vydat na roadtrip napříč Evropou poté, co zažije krach vlastního manželství.

Od rodiny Třeštíkových se v květnu dočkáme dalšího silného lidského příběhu, tentokrát za ním stojí autorské duo Michael a Tomáš Třeštíkovi. Biografie Katka navazuje na stejnojmenný legendární časosběrný dokument Heleny Třeštíkové a prostřednictvím autentických rozhovorů vypráví o osudu Kateřiny B., hrdinky dokumentu závislé na drogách.

Na své si přijdou i milovníci zahraniční literatury. Možná vás zaujme psychothriller odehrávající se v odlehlém venkovském hotelu. Kniha Jeden z nás vzešla z pera světoznámé autorky bestsellerů Shari Lapena, jejíž příběhy se vyznačují především nečekanými dějovými zvraty a napětím, které by se dalo krájet.

Pro čtenáře, kteří beletrii tolik neocení, je tu kniha Atomové návyky od J. Cleara, s vypovídajícím podtitulem “Jak si budovat dobré návyky a zbavovat se těch špatných”. Schválně, kdo z nás doopravdy dodržel alespoň nějaké novoroční předsevzetí?

Zapomínat nesmíme ani na děti, u kterých je lásku ke knihám dobré podporovat už v raném věku. Knihkupectví sázejí na nestárnoucí klasiku a setkat se tak můžete s novými vydáními pohádek od Disneyho, Rychlých šípů nebo příběhu od Jula Verna. Nás ale zaujala novinka zvaná Můj první herbář od A. Linstadtové, která děti prostřednictvím tipů a informací o sběru květin inspiruje nejen ke čtení, ale také k bližšímu seznámení s přírodou.