Vydavatelství nezahálejí ani v letních měsících a pro všechny vášnivé čtenáře chystají zase novou porci zajímavého materiálu.

Horké dny jsou jako stvořené pro nějaký ten cestopis. Po oblíbených pěších výletech Ladislava Zibury se tentokrát na pulty knihkupectví chystá kniha Na kole přes Afriku. Mladý cestovatel Tadeáš Šíma v něm vypráví o sedmi měsících, třinácti tisících kilometrů, násadě od krumpáče a jednom kole, na kterém projel devatenáct států Afriky i saharskou poušť.

Pokud před horkými dunami africké Sahary dáváte přednost spíše mrazivým krimi příběhům, rozhodně by vám neměl uniknout nový thriller švédského spisovatele Stefana Ahnhema X způsobů smrti. Severské detektivky jsou zkrátka sázkou na jistotu a předchozí díly série, která mapuje případy stockholmského detektiva Fabiana Riska, patří ke světovým bestsellerům.

Mezi veleúspěšná díla se řadí i Příběh služebnice od Margaret Atwoodové, který se dočkal i populárního seriálového zpracování. Nadšení čtenáři jistě ví, že kniha vyšla už v osmdesátých letech, v červnu se ale dočkáme jejího pokračování s názvem Svědectví. Distopický román se odehrává zhruba 15 let od posledních událostí popsaných v Příběhu služebnice a představuje nové i  staré známé postavy v soukolí totalitního režimu Gileádu.

Pro čtenáře, kteří raději zůstávají v současnosti a chtějí investovat svůj čas do osobního rozvoje, je tu kniha Když není úniku: Umění milovat sebe a tento svět. Dílo americké autorky čerpá z buddhistických pramenů a učí čtenáře otevřít se životu i sobě samým.

Naše knižní novinky tentokrát uzavřeme dalším poučným dílem, které ale cílí hlavně na menší čtenáře. Drobkovo podivuhodné dobrodružství od Ondřeje Elbela vykresluje poněkud neobvyklý svět trpaslíků smradlíků a originálním způsobem upozorňuje na různé společenské problémy, například nezodpovědné plýtvání potravinami.